Най-малко 23 души загинаха при преминаването на торнадо в американския щат Алабама,

...
Най-малко 23 души загинаха при преминаването на торнадо в американския щат Алабама,
Коментари Харесай

Торнадо отне живота поне на 23-има души в САЩ

Най-малко 23 души загинаха при прекосяването на торнадо в американския щат Алабама, предадоха международните организации, базирайки се на данни от шерифа в окръг Лий Джей Джоунс.Сред жертвите има и деца.

Има и ранени, но точният брой към момента е неразбираем. Очаква се още трупове да бъдат извадени отдолу под руините на пометените от стихиите жилища. Заради бурята над 10 000 души са без ток.

Торнадо беше записано и в прилежащия щат Джорджия. Заради мощна стихия в Алабама, Джорджия, Флорида и Южна Каролина там е издадено предизвестие за още торнадо.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа в Туитър обръщение до жителите на щата Алабама: " На невероятния народ на Алабама и близките региони: Внимавайте, пазете се! Торнадото и бурите са в действителност мощни и може да дойдат нови ".

Експерти споделят, че разрушенията в крайните южни региони на окръг Лий в Алабама са като при буря от категория Еф 3, което значи при скорост напразно сред 254 и 331 километра в час. От торнадо е потърпевш и най-големият град в щата - Обърн, където също има разрушени постройки.

Властите на прилежащия щат Джорджия пък ревизират какво е положението на жителите в градчето Кайро, за което има информация, че също е връхлетяно от торнадо. И там има повалени дървета, отнесени покриви, счупени прозорци и хора блокирани в затрупаните си от дървета къщи. Засега няма данни за съществено ранени там. Същевременно североизточните американски щати претърпяват среднощна снежна стихия, съобщи Асошиейтед прес. Очаква се снежната завивка тук-там да доближи 20 сантиметра.

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи разгласи изключително състояние за всички 21 окръга. Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио сподели, че учебните заведения ще бъдат затворени през днешния ден. За Пенсилвания е издадено предизвестие за сложна пътна конюнктура. За източна Небраска пък са планувани температури от минус 28 градуса по Целзий през днешния ден сутринта локално време.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР